Landvastveren

Landvastveren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Talamex landvastveren
  Normale prijs € 20,95 Vanaf € 18,95
 2. Talamex Rubber Landvastveer
  Normale prijs € 16,95 Vanaf € 15,95
 3. Talamex Landvastveer Vierkant
  Normale prijs € 8,95 Vanaf € 8,25
 4. Smart Landvastveer (2 stuks)
  Normale prijs € 18,95 Vanaf € 17,95
 5. Talamex Landvastveer RVS 3 maten
  Normale prijs € 14,95 Vanaf € 14,25
 6. Unimer U-Klamp landvastveer
  Normale prijs € 37,95 Vanaf € 35,95
 7. Blue Performance Lijnbeschermers, 2 stuks
  Normale prijs € 23,95 € 20,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met een stel deugdelijke landvastveren voorkom je dat je boot wordt blootgesteld aan extreme schokken en rukken door de deining van het water wanneer deze in een haven ligt afgemeerd. Het aanbrengen van landvastveren dempt deze ongewenste schokken en belastingen. Hierdoor hoeft jouw boot minder te doorstaan wanneer deze in onstuimig weer ligt of last heeft van het zog van langsvarende schepen. Bij Nautic Gear leveren we verschillende types landvastveren direct uit voorraad en hebben we bijna voor elk type pleziervaartuig wel een passende landvastveer tegen een scherpe prijs in het assortiment.

Welke landvastveer moet ik kiezen?

Landvastveren zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld landvastveren van rubber, maar ook van RVS en ze zijn doorgaans verkrijgbaar in vijf verschillende maten. Wil je zeker weten dat je de juiste maat landvastveer kiest? Een goede indicatie hiervoor is de dikte van de landvast die je gebruikt of van plan bent te gaan gebruiken. Landvasten worden namelijk door de landvastveer heen gehaald of er om heen gewikkeld. Hierna vind je een overzicht van de belangrijkste maten van onze Talamex landvastveren:

 • Talamex landvastveer van rubber 10-12 mm voor boten tot 7 à 8 meter (lijn 10-12mm)
 • Talamex landvastveer van Rubber 12-14 mm voor boten van 8 tot 10 meter (lijn 12-14mm)
 • Talamex landvastveer van Rubber 14-18 mm voor boten tussen de 10 en 15 meter (lijn 14-18mm)
 • Talamex landvastveer van Rubber 14-18 mm voor boten tussen de 10 en 15 meter. (lijn 14-18mm)
Ben jij in het bezit van een kleine boot, sloep, zeilboot of speedboot tot een lengte van 7 meter? In dat geval zijn de vierkante landvastveren een goede keuze. Bij dit model worden de landvasten door de landvastveren heen gevlochten. Met een paar goede stootwillen ben je er zeker van dat je boot veilig ligt.

Landvastveer van RVS

Een veel gekozen landvastveer is een veer die is gemaakt van RVS oftewel roestvrij staal. Het voordeel van een RVS landvastveer is dat deze landvastveer nog beter de golfslag dempt en minder snel wordt aangetast door weersinvloeden en (zout)water waar het aan wordt blootgesteld. Maar nog belangrijker is dat een RVS landvastveer gewoonweg sterker is en meer absorptievermogen heeft dan bijvoorbeeld een landvastveer van rubber. Anders gezegd: wanneer jouw boot in een haven ligt waar niet dagelijks een flinke deining door scheepvaartverkeer wordt veroorzaakt dan is een rubberen landvastveer ook een prima keuze! Ligt jouw boot in een water met doorgaand vaarverkeer? Dan is een RVS landvastveer een veel betere keuze!

Landvastveer online kopen

Bij Nautic Gear leveren wij de meeste landvastveren direct uit voorraad en tegen scherpe prijzen! Bestel je voor cutt-off tijd en is het artikel op voorraad? Dan wordt jouw bestelling de volgende werkdag al bezorgd. Heb je vragen over landvastveren of hulp nodig bij jouw keuze? Onze deskundige klantenservice van watersporters helpen jou graag! Naast landvastverenbieden wij een zeer ruim assortiment aan Dekuitrusting aan die we direct uit eigen voorraad leveren. Zo kun je bij Nautic Gear terecht voor bootaccessoires en producten voor het bootonderhoud zoals, producten om de boot mee schoon te maken.