Landvastveren

Landvastveren

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Met een goede landvastveer voorkomt u extreem trekken en schokken wanneer u boot in een haven ligt afgemeerd. De deining zorgt voor het bewegen van de boot en dus het trekken aan de landvasten waarmee uw boot is vastgemaakt aan de wal. Het aanbrengen van landvastveren dempt deze ongewenste schokken en belasting op uw kikkers en boot. Hiermee heeft uw boot minder te lijden wanneer deze in onstuimig weer ligt of last heeft van langsvarende schepen.

Bij Nautic Gear leveren we verschillende types landvastveren direct uit voorraad en hebben we nagenoeg voor elk type pleziervaartuig wel een passende landvastveer. Welke landvastveer moet ik kiezen? Zoals gezegd: Landvastveren zijn er in verschillende maten en soorten afgestemd op de dikte van de landvast.

Uw landvast geeft alvast een goede aanwijzing welke landvastveer u moet kiezen. De landvast wordt namelijk door de veer heen gehaald en/ of om de veer heen gewikkeld. Een overzichtje:

  • Talamex landvastveer van Rubber 10-12 mm voor boten tot 7 a 8 meter (lijn 10-12mm)
  • Talamex landvastveer van Rubber 12-14 mm voor boten van 8 tot 10 meter (lijn 12-14mm)
  • Talamex landvastveer van Rubber 14-18 mm voor boten tussen de 10 en 15 meter. (lijn 14-18mm)

Heeft u een kleine boot, sloep of zeilboot zeg maar tot een meter of 7, denk daarbij ook aan een gemiddelde speedboot, dan zijn de vierkante landvastveren een goede keuze. Bij dit model word de landvast door de veer heen gevlochten.

Landvastveer RVS

Een veel gekozen landvastveer is de veer die is gemaakt van RVS. Het voordeel van een RVS landvastveer is dat een RVS landvastveer nog beter de golfslag dempt en minder snel word aangetast door weersinvloeden. Maar belangrijker is dat een RVS landvastveer gewoon sterker is en meer absorpsievermogen heeft.
Anders gezegd: Wanneer uw boot in een haven ligt waar niet dagelijks scheepvaartverkeer deining veroorzaakt dan is een Rubber landvastveer een prima keuze. Ligt u boot in doorgaand vaarverkeer dan is de RVS landvastveer een betere keuze.

Landvastveer online kopen

Bij Nautic Gear leveren wij de meeste landvastveren direct uit voorraad. Besteld u voor 20.30 uur, dan wordt uw bestelling de volgende werkdagt bezorgd.
Heeft u vragen over landvastveren of hulp nodig bij uw keuze? Onze klantenservice helpt u graag!.
Naast landvastveren bieden wij een zeer ruim assortiment watersportartikelen aan die we direct uit eigen voorraad leveren. Zo kunt u bij Nautic Gear terecht voor ondermeer bootaccessoires en producten voor bootonderhoud zoals producten om de boot mee schoon te maken