Steigerfender

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Steigerfender Mini 25x10x7 Cm
  Normale prijs € 7,95 € 6,25
 2. Rechte steigerfender 50x10x7 cm
  Normale prijs € 22,95 € 18,95
 3. Steigerfender Hoek
  Normale prijs € 22,95 € 19,90
 4. Multistripfender 60x7x6cm
  Normale prijs € 31,95 € 28,95
 5. Pontonfender in Wit of Navy
  Normale prijs € 33,95 Vanaf € 30,95
 6. Pontonfender Flexi
  Normale prijs € 50,95 € 44,95
 7. Multi Fender
  Normale prijs € 47,95 € 42,95
 8. Dockfender Wit of Navy
  Normale prijs € 89,95 € 77,95
 9. Dockfender Hoek
  Normale prijs € 67,95 € 59,95
 10. Steigerfender van PE schuim
  Normale prijs € 34,95 Vanaf € 32,95
 11. Dockwheel 30 cm Wit met montagebeugel
  Normale prijs € 169,95 € 151,95
 12. Steigerstootrand P-premium hoekstuk, wit of navy
  Normale prijs € 44,95 Vanaf € 41,95
 13. Steigerstootrand P-hoek in wit of navy, 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 Vanaf € 18,95
 14. Steigerstootrand D-eindstuk in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 17,95 Vanaf € 16,95
 15. Steigerstootrand D-hoek in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 30,95 Vanaf € 28,95
 16. PVC lijmset t.b.v. steigerstootrand onderdelen
  Normale prijs € 12,95 € 12,25
 17. RVS schroeven set t.b.v. steigerstootrand onderdelen, 100 stuks
  Normale prijs € 35,95 € 31,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Steigerfenders

De kans op beschadigingen aan je boot bij het aan- en afmeren is een heel stuk kleiner wanneer je een steigerfender gebruikt. Steigerfenders zijn bij Nautic Gear verkrijgbaar in verschillende soorten en maten voor een schappelijke prijs. In ons brede assortiment van fenders vind je onder andere: een rechte steigerfender, een hoekfender en een pontonfender. En uiteraard kun je ook voor reguliere fenders en stootwillen bij ons terecht! Met een goede steigerfender voorkom je schade aan jouw boot. In de meeste gevallen worden steigerfenders op plaatsen vast gezet, waar tijdens het aan- en afmeren de kans op schade het meest groot is. Vooral de hoeken van bijvoorbeeld een vingersteiger zijn echt plaatsen waar je gauw schade aan je boot kunt oplopen. De fenders zijn beschikbaar in stijlvolle kleuren die opvallen, maar niet opzichtig zijn. Meer je regelmatig af aan verschillende steigers? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere stootwillen en fenders! Deze kun je op elk gewenst moment verhangen, zodat ze je boot of schip goed beschermen tegen eventuele beschadigingen.

Steigerfenders

Wanneer je boot voor een langere periode aan de steiger ligt zijn steigerfenders natuurlijk onmisbaar. Door een windvlaag, onverwachte stroming of golfslag van andere boten en schepen, kan je boot gemakkelijk tegen de steiger aan schommelen. Met steigerfenders voorkom je op die manier schade aan je boot. Deze fenders zijn eenvoudig te monteren aan je steiger, zodat je altijd verzekerd bent van een goede bescherming tegen dit soort schade. De steigerfenders zijn gemaakt van kunststof wat niet alleen waterbestendig is, maar ook nog eens licht van gewicht. Afhankelijk van de boot en het type steiger is het van belang om de juiste steiger fender te kiezen. Wil je zeker weten dat je boot onder alle omstandigheden goed aan de steiger blijft liggen? Maak dan gebruik van een paar stevige landvasten, daar kun je op vertrouwen! Natuurlijk is het ook handig om altijd een paar goede fenderlijnen op reserve te hebben.

Steigerfender zwart

Door de neutrale kleur valt een steigerfender in het zwart nauwelijks op. Steigerfenders vind je bij Nautic Gear overigens in allerlei varianten, waaronder een multifender. Deze fender is flexibel en op verschillende manieren te gebruiken. Je zou ook kunnen kiezen voor de opvallende zichtbaarheid van een oranje meerboei, op die manier heb je tijdens het afmeren ook goed zicht op waar de steiger ligt. Bestel je steigerfender in het zwart eenvoudig online bij Nautic Gear. Wij zorgen voor een snelle levering en een scherpe prijs!

Steigerfender kopen

Wil je graag een steigerfender kopen? Dat doe je natuurlijk bij Nautic Gear! Bij ons vind je een ruim assortiment aan fenders en stootwillen van 25 tot wel 135 cm lang. Alle fenders zijn van goede kwaliteit en bieden een garantie van maar liefst twee jaar. De Majoni steigerfenders bijvoorbeeld, zijn uv-bestendig waardoor ze nauwelijks verkleuren in het zonlicht. Maar ook de kwaliteit van Talamex steigerfenders ligt op hetzelfde niveau. Wil je graag meer informatie over welke steigerfender je het beste kunt kopen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze deskundige watersport medewerkers staan altijd voor je klaar met een passend advies. Is een steigerfender niet helemaal wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje naar onze andere bootaccessoires en dekuitrusting Naast steigerfenders kunt u bij Nautic Gear ook terecht voor al uw andere watersportartikelen

Wat is een steigerfender?

Een steigerfender is een meestal van kunststof gemaakt stootkussen welke aan de rand of op de kopse kant van de steiger gemonteerd wordt en voorkomt schade aan een vaartuig tijdens af- en aanmeren.

Steigerfenders worden vaak toegepast op die plaatsen waar de kans op schade het grootst is zoals bijvoorbeeld de hoeken van bijvoorbeeld een vingersteiger. Tijdens het afmeren hangt de schipper van de boot stootwillen of fenders lanszij om schade te voorkomen tijdens het aanleggen. Als extra bescherming worden vaak op de steiger van de vaste ligplaats steigerfenders aangebracht. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en vormen. Steigerfenders zijn in de volgende uitvoeringen verkrijgbaar

Hoe bevestig je een steigerfenderHoe bevestig je een steigerfender?

Een steigerfender bevestig je meestal met RVS parkers met een wat grotere, rechte kop. Sommige steigerfenders zijn vast te zetten met bijvoorbeeld een stuk lijn of touw. Bijvoorbeeld multifenders worden vaak met een stuk lijn om de meerpaal bevestigd.

De meeste steigerfenders hebben geen montagegaten maar een flap waar u zelf op de juiste punten even een gaatje in boort omvervolgens de steigerfender met een rvs parker vast te kunnen zetten. Dat geld ook voor een steigerfender van PE schuim. Deze steigerfender word vaak toegepast op de kopse kant van de steiger en heeft om de zoveel centimeter een gleuf waardoor de parkers verzonken zijn in de fender.

Wil je niet schroeven in je steiger? Dan kun je steigerfenders ook vast zeten met een Hi-Tack kit. Dit is en zeer sterk lijmende kit die in de bouw wordt gebruikt. Maar bedenkt wel: Kijk of de kit die je voor ogen hebt ook geschikt is voor kunststof en zit dit eenmaal vast dan is losmaken een serieus klusje waarbij schade aan de steigerfender of steiger zelf niet uit te sluiten is. Schoerven heeft dan ook altijd de voorkeur.

Wat is het voordeel van een steigerfender?

Met een paar goed aangebrachte steigerfenders minimaaliseer je de kans op schade aan je boot tijdens aan- en afmeren.
Vooral bij bijvoorbeeld harde wind kunnen steigerfenders net even dat beetje extra bescherming bieden. Voor de uiteninden van een vingersteiger, een steiger die haaks op de hoofdsteiger is aangebracht, zijn er speciale steigerfenders te koop die een goede bescherming bieden op de hoek van de steiger.
Dit is namelijk een punt waar vaak schade wordt opgelopen tijdens aan- en afmeren. Voor deze hoeken zijn er zelfs speciale wielen te koop de meedraaien waneer de boot er langs glijd.
Er zijn veel verschillende soorten steigerfenders te koop. Wil een steigerfender afdoende bescherming bieden dan moet deze wel passen bij de grootte en gewicht van de boot.
Daarom is het zaak je even goed te orienteren. heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? belt dan met onze klantenservice. Zij bieden een luisteren oord en een goed advies!