Fenders

Fenders

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Drop fender 12x45 cm
  Normale prijs € 15,20 € 11,50
 2. Drop fender 15x58 cm
  Normale prijs € 21,90 € 16,95
 3. Drop fender 21x62 cm
  Normale prijs € 32,30 € 23,95
 4. Drop fender 24x70 cm
  Normale prijs € 45,70 € 34,95
 5. Drop fender 30x90 cm
  Normale prijs € 78,00 € 54,95
 6. Talamex Fender Dumpy 15/30cm
  Normale prijs € 19,30 € 15,35
 7. Talamex Fender Dumpy 18/36cm
  Normale prijs € 24,70 € 20,95
 8. Talamex Pick-Up Fender
  Normale prijs € 20,00 Vanaf € 18,85
 9. Slim Fender 5x43 cm
  Normale prijs € 13,20 € 11,15
 10. Ventielverwijderaar RVS Stootwillen en Fenders
  Normale prijs € 7,60 € 6,85
 11. Multi Fender
  Normale prijs € 55,10 € 42,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Fenders

Koop je fenders voor je boot, jacht of sloep? Bij Nautic Gear vindt je een super scherpe prijs en extra staffelkorting!. Wij leveren fenders voor de boot in alle soorten en maten en dat voor een aantrekkelijke prijs. Alle fenders die wij leveren zijn van oerdegelijk Nederlands fabrikaat. Koop u fenders? Let dan op dat deze leeg aan u worden verzonden. Doomiddel van een compressor zijn de fenders eenvoudig op te blazen. Nog eenvoudiger is het om een vulnippel / ook wel fietspomp-adaper genoemd mee te bestellen. Dit handige hulpmiddel waarmee u de fenders met een fietspomp kunt opblazen krijgt u overigens bij de meeste types gratis meegeleverd waneer u 4 of meer fenders besteld bij Nautic Gear!

Fenders voor de boot

De meeste fenders hebben een cilindervorm en worden met behulp van fenderlijnenfenderlijnen aan de boot bevestigd. Fenders voor de boot zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Naarmate de lengte van het vaartuig toeneemt worden de fenders ook groter in omvang.
Vederop leest u hoe is de juiste maat fenders kiest voor u boot, jacht, sloep of zeilboot. Naast fenders, die trouwens ook wel stootwillen worden genoemd, bestaan er ook dropfenders. Een dropfender beschikt alleen aan de bovenzijde over een oog, om een touw of lijn aan vast te maken. Veel klanten vinden een dropfender estetisch mooier. Welke vorm een fender ook heeft, ze hebben allemaal dezelfde functie: schade aan jouw vaartuig voorkomen.

Wat is een Fender?

Een Fender is een, meestal van kunststof gemaakt (soms) met lucht gevuld, civoorwerp die beschadigingen die kunnen ontstaan aan de romp van de boot tijdens het aan en afmeren voorkomt.

De fenders worden aan de zijkanten van de boot opgehangen doormiddel van fenderlijjnen. De meeste verkochte fenders zijn fenders die aan de zijkanten van de boot bevestigd worden. Deze zijn langwerpig en rond van vorm waarbij de dikte groter wordt bij een oplopende lengte.

Veel steigerbeschermingsmaterialen worden ook aangeduid met de naam Fender. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een multifender, steigerfender of hoekfender.

Wat is een fender?

Beschermingsmiddelen die aan de boot hangen kunnen ook de naam Fender dragen. Bijvoorbeeld: Kogelfender, Boegfender of Ringfender. Waarbij een kogelfender aan de boot opgehangen wordt om de romp te beschermen, een boegfender voorp de boeg gebruikt word en een ringfender gebruikt wordt om schade te voorkomen in combinatie met het gebruik van een anker.

Wat is een fender?Welke maat Fenders heb ik nodig??

Welke maat fenders je nodig hebt hangt af van de grootte van de boot. Als gove vuistregel kun je aanhouden dat een Fender ongeveer 1/3 van de hoogte van de romp moet kunnen bedekken, gemeten vanaf de waterlijn tot het gangboord.
Bij het kiezen van de juiste maat fenders is het van belang niet alleen rekening te houden met de hoogte van de romp maar ook met de vorm. Denk hierbij aan een waaier-romp die naar binnen toe wat wegloopt. Voor dit soort situaties worden dan bijvoorbeeld kogelfenders gebruikt die vaak aan de voorzijde van de romp worden toegepast.
Maar ook een zeerailing die uitsteekt ten opzichte van de romp is een factor om niet te vergeten.

Omdat de kade, sluismuur of aanlegplaats overal anders kan zijn is het van belang voor het afmeren je fenders op de juiste hoogte te hangen. Een makkelijk hulpmiddel hiervoor is een FastFender een haak waarmee je eenvoudig traploos je fenderlijn op hoogte kan regelen. Fenders zijn ondermeer in de volgende maten verkrijgbaar:

 • Fender 12x45 cm
 • Fender 15 x 58
 • Fender 21x62
 • Fender 24x70
 • Fender 30x90

Welke fenders heb ik nodig om een sloep aan te leggen?

Waneer je met een sloep vaart heb je ook fenders nodig om je boot schadevrij aan te kunnen leggen. Omdat een sloep vaak een wat lagere romp heeft dan een motorkruiser of een zeilboot is het voor sloepen vaak wat lastiger om een goede keuze te maken. Ook hier geld weer als stelregel dat je minimaal 1/3 van de romphoogte moet kunnen afdekken met een fender. Goede keuzes voor sloepen zijn vaak de 12x45 of 15x58 maten fenders. Zijn deze toch te lang dan is bijvoorbeeld een fender van het type Dumpy vaak een goede oplossing. Normaliter heeft een fender een bevestigingsook voor de fenderlijn zowel aan de boven-als aan de onderzijde. Vaak wordt dat onderste oog niet gebruikt. Veel schippers vinden dan ook een dropfender een mooiere keuze qua looks. Een dropfender heeft geen oog aan de onderzijde.
Daardoor net wat meer volume en een strakkere afwerking voor het oog.

Fenders opblazen

Wanneer u fenders koopt bij Nautic Gear worden deze leeg aan u verzonden. Het opblazen kan met een compressor. Maar let op! Het opblazen van fenders moet met enig beleid gebeuren wanneer u daarvoor een compressor gebruikt. Bij een te hoge druk ineens op het ventiel kan het inwendige van het ventiel beschadigen waardoor deze gaat lekken. Het is daarom beter fenders op te blazen met een speciale vulnippel, ook wel fietspomp-adapter genoemd voor fenders. Deze vulnippel is voorzien van M3 draad welke u in het ventiel draait. Vervolgens kunt u zowel een fietspomp als compressor gebruiken voor het opblazen van uw boot fenders. Koopt u 4 of meer fenders voor de boot? Dan leveren wij de vulnippel geheel GRATIS! (zolang de actie loopt) De fenders zijn correct opgeblazen wanneer u deze ongeveer een kleine cm kan indrukken. Blaas de fenders dus niet te hard op.

Fenders zwart kopen

Een zwarte fender kopen doet u snel en eenvoudig bij Nautic Gear. Directe levering uit eigen voorraad dus snel in huis! Van alle kleuren zijn al jaren de zwarte fenders een van de meest verkochte. Fenders in zwart hebben we in verschillende soorten en maten. Bekijk ons assortiment en kies de zwarte fender met voor u de juiste maat! Via een handige voordeelbundel koop u naast uw fenders ook direct de juiste fenderlijnen met 1 klik op de knop,

Naast de standaard fenders voor de boot kunt u ook voor de volgende fenders bij ons terecht

Boot fenders kopen bij Nautic Gear levert je deze voordelen op:

Nautic Gear is al ruim 13 jaar online de toonaangevende leverancier van watersportartikelen voor de boot, jacht sloep of zeilboot. Vanuit ons warehouse in het midden van het land leveren we de meeste watersportartikelen direct uit eigen voorraad. Heeft u een vraag

 • Directe levering (mits op voorraad
 • Voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Grote keuze in maten en kleuren
 • Direct fenderlijnen mee bestellen met extra korting!
 • Haast? Bestel online en haal af bij ons magazijn in Veenendaal Vragen? Onze deskundige klantenservice bestaat voor een groot deel uit watersporters, zij helpen u graag me uw vragen of advies.

  Wilt u naast boot fenders ook steigerfenders of andere bootaccessoires of dekuitrusting kopen, dan bent u ook daarvoor bij Nautic Gear aan het juiste adres, want: Wij helpen u graag!