Fenders

Fenders

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Wanneer u op zoek bent naar fenders voor uw boot, jacht of sloep zit u bij Nautic Gear goed. Wij leveren fenders voor de boot in alle soorten en maten en natuurlijk voor een scherpe en aantrekkelijke prijs. Wat zijn fenders? Fenders beschermen uw boot tegen beschadigen tijdens aan en afmeren. Met een paar goede fenders houdt u uw boot vrij vaqn onnodige beschadigen. De meeste fenders hebben een cylindervorm en worden doormiddel van fenderlijnen aan de boot bevestigd. Boot fenders zijn verkrijgaar is verschillende maten. Bij een oplopende lengte worden de fenders ook groter in omvang. Naast fenders, die trouwens ook wel stootwillen worden genoemd, bestaan er ook dropfenders. Een dropfender heeft aan de onderzijde geen oog, alleen aan de bovenzijde. Een fender of dropfender doet hetzelfde. het is slechts een kwestie van smaak dat bepaald welk type fender je aanschaft.

Fenders voor de boot

Al jaren verkopen wij hoogwaardige, en stevige fenders voor de boot. Eigenlijk zie je dat nagenoeg elke boot wel een paar fenders bij zicht heeft. De meeste fenders zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: Wit, zwart, Navy (donkerblauw), Blauw (helder blauw),Zilver, Antraciet en oranje. Welke kleuren beschikbaar zijn hangt af van het type en model fender. Het grootste deel van de boot fenders die u koopt bij Nautic Gear zijn van Nederlands fabricaat en gemaakt in de oer-hollandse Betuwe met oog voor kwaliteit en detail!

Welke boot fenders moet ik kopen.

Bij het kopen van een fender voor uw boot is het van belang dat deze qua maat passen bij uw boot, sloep yacht of schip. Een fernder heeft als doel de romp te beschermen tijden aan- en afmeren en moet daarom niet te klein zijn, maar ook niet te groot om door het water slepen te voorkomen. Om de juiste maat boot fender te bepalen meet u de afstand van het dek of gangboord tot de waterlijn. Wanneer de fender ongeveer 2 derde van de romp beschermd heeft u de juiste maat. Maar let op, dit is slechts een vuistregel. Soms moet een fender in hoogte verhangen worden, afhankelijk van de plaats van aanleggen. Dat doet u door de >>>fenderlijn<<< langer of korter te maken. Wanneer u een setje fastfenders koopt gaat dit nog eenvoudiger.

Fenders voor de boot zijn ondermeer in de volgende maten verkrijgbaar:

 • Fender 12x45
 • Fender 15x58
 • Fender 21x62
 • Fender 24x70
 • Fender 30x90

Fenders opblazen

Wanneer u fenders koopt bij Nautic Gear worden deze leeg aan u verzonden. Het opblazen kan met een compressor. Maar let op! Het opblazen van fenders moet met enig beleid gebeuren wanneer u daarvoor een compressor gebruikt. Bij een te hoge druk ineens op het ventiel kan het inwendige van het ventiel beschadigen waardoor deze gaat lekken. Het is daarom beter fenders op te blazen met een speciale>>> vulnippel voor fenders<<< Deze vulnippel is voorzien van M3 draad welke u in het ventiel draait. Vervolgens kunt u zowel een fietspomp als compressor gebruiken voor het opblazen van uw boot fenders. Koopt u 4 of meer fenders voor de boot? Dan leveren wij de vulnippel geheel GRATIS! (zolang de actie loopt) De fenders zijn correct opgeblazen wanneer u deze ongeveer een kleine cm kan indrukken. Blaas de fenders dus niet te hard op.

Fenders zwart kopen

Een zwarte fender kopen doet u snel en eenvoudig bij Nautic Gear. Directe levering uit eigen voorraad dus snel in huis! Van alle kleuren zijn al jaren de zwarte fenders een van de meest verkochte. Fenders in zwart hebben we in verschillende soorten en maten. Bekijk ons assortiment en kies de zwarte fender met voor u de juiste maat! Via een handige voordeelbundel koop u naast uw fenders ook direct de juiste fenderlijnen met 1 klik op de knop,

Naast de standaard fenders voor de boot kunt u ook voor de volgende fenders bij ons terecht

Boot fenders kopen bij Nautic Gear Watersport, dit zijn uw voordelen:

 • Directe levering (mits op voorraad
 • Voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Grote keuze in maten en kleuren
 • Direct fenderlijnen mee bestellen met extra korting!
 • Haast? Bestel online en haal af bij ons magazijn in Veenendaal Vragen? Onze deskundige klantenservice bestaat voor een groot deel uit watersporters, zij helpen u graag me uw vragen of advies.

  Witl u naast boot fenders ook stegerfenders kopen, dan bent u ook daarvoor bij Nautic Gear aan het juiste adres, want: Wij helpen u graag!