Met een stootkussen voor de steiger voorkomt u beschadigen aan uw boot.

Afmeren gaat nog gemakkelijker als je een stootkussen aan je steiger monteert! Deze dient als een buffer tussen wal en schip. Als je door omstandigheden sneller naar je steiger vaart dan normaal of verminderde controle hebt over je boot, vangt het stootkussen de klap op. Zo blijven zowel je steiger als je boot onbeschadigd! Een stootkussen voor je steiger kun je in verschillende varianten bestellen in de online winkel van Nautic Gear.

Fender stootkussen steiger

Land in zicht! Je weet zeker dat je veilig afmeert als je een fender stootkussen op je steiger aanbrengt. Bij Nautic Gear kun je onder andere terecht voor een Dockfender. Dit kan zowel een recht stuk zijn als een hoek onderdeel. Door meerdere van deze buffers te monteren zijn zowel je steiger als je boot goed beschermd als er sprake is van onverwachte (weers)omstandigheden. Monteer daarom een fender stootkussen aan je steiger!

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. PVC lijmset t.b.v. steigerstootrand onderdelen
  Normale prijs € 12,95 € 12,25
 2. RVS schroeven set t.b.v. steigerstootrand onderdelen, 100 stuks
  Normale prijs € 35,95 € 31,95
 3. Dockwheel 30 cm Wit met montagebeugel
  Normale prijs € 169,95 € 151,95
 4. Steigerstootrand D-eindstuk in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 17,95 Vanaf € 16,95
 5. Dockfender Wit of Navy
  Normale prijs € 89,95 € 77,95
 6. Dockfender Hoek
  Normale prijs € 67,95 € 59,95
 7. Steigerstootrand D-hoek in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 30,95 Vanaf € 28,95
 8. Multi Fender
  Normale prijs € 47,95 € 42,95
 9. Multistripfender 60x7x6cm
  Normale prijs € 31,95 € 28,95
 10. Steigerstootrand P-premium hoekstuk, wit of navy
  Normale prijs € 44,95 Vanaf € 41,95
 11. Steigerstootrand P-hoek in wit of navy, 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 Vanaf € 18,95
 12. Pontonfender in Wit of Navy
  Normale prijs € 33,95 Vanaf € 30,95
 13. Steigerfender Hoek
  Normale prijs € 22,95 € 19,90
 14. Steigerfender Mini 25x10x7 Cm
  Normale prijs € 7,95 € 6,25
 15. Rechte steigerfender 50x10x7 cm
  Normale prijs € 22,95 € 18,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een stootkussen voor aan de steiger, ook wel bekend als steigerstootrand of steiger fender, biedt een uitstekende bescherming voor uw boot wanneer u wilt afmeren bij een aanlegsteiger. Dit type stootband voor de boot is meestal gemaakt van pvc of rubber en wordt bevestigd aan de zijkant van de steiger. De rubberen stootrand voorkomt daarmee beschadigingen aan zowel de boot als de steiger bij het aanmeren. Het gebruik van een stootkussen aan de steiger is dan ook zeker aan te bevelen als onderdeel van de steiger bescherming en natuurlijk om beschadiging aan uw boot te voorkomen. Want het is natuurlijk beter dat deze handige stootrand aan de steiger de klappen opvangt in plaats van uw boot! Bij Nautic Gear vindt u een stootkussen voor aan de steiger in verschillende soorten en maten. U bestelt een pvc lijmset voor de bevestiging van de steigerstootrand net zo makkelijk mee!

Hoe bevestig je een stootkussen aan de steiger?

Voorkom beschadiging aan uw boot door een stootkussen aan uw steiger te monteren. Het bevestigen van een stootkussen aan de steiger kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type stootkussen en de steiger. Over het algemeen zijn er twee veelvoorkomende manieren om een stootkussen aan de steiger te bevestigen. De eerste manier is door middel van speciale klemmen of beugels die aan de steiger worden bevestigd en waar het stootkussen in wordt geklikt of geschoven. Een andere manier is door het stootkussen voor de steiger met pvc lijm aan de steiger te bevestigen. Welke methode het beste is, hangt af van het type stootkussen en de steiger waarop het wordt bevestigd. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en ervoor te zorgen dat het stootkussen stevig en veilig is bevestigd voordat u deze gaat gebruiken.

Een stootband voor de bescherming van uw steiger en boot

Een stootband is een uitstekende manier om de bescherming van uw boot te waarborgen. Deze rubberen banden, ook wel bekend als stootwillen en fenders, worden aan de zijkant van uw boot bevestigd om te voorkomen dat deze beschadigd raakt tijdens het afmeren bij een steiger of kade. Een stootband absorbeert de impact van de boot en zorgt ervoor dat de kracht van de botsing niet direct op de boot of steiger wordt overgebracht, wat zal resulteren in deuken en krassen. Schade aan de boot en de steiger wilt u natuurlijk altijd voorkomen. En daarom zijn er bij Nautic Gear verschillende soorten stootbanden verkrijgbaar. Het gebruik van een stootband oftewel stootkussen voor aan de steiger is een belangrijke investering in de bescherming van uw boot en kan op de lange termijn veel geld besparen aan reparatie- en onderhoudskosten. Bestel het stootkussen voor aan de steiger voordelig en snel bij ons!

Stootkussen steiger voordelig kopen bij Nautic Gear!

Wanneer u op zoek bent naar een stootkussen voor aan de steiger, dan is Nautic Gear de online watersportzaak die u nodig heeft. Bij ons kunt u een stootkussen voor de steiger voordelig kopen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. We bieden een ruim assortiment aan stootkussens voor verschillende typen steigers en boten. Bovendien kunt u rekenen op een snelle levering en een uitstekende service! Het team van experts bij Nautic Gear kan u helpen bij het kiezen van het juiste stootkussen voor de steiger, en mocht het nodig zijn dan geven we ook graag advies over het plaatsen van de stootrand aan de steiger. Dan bent u verzekerd van optimale bescherming van uw boot en steiger tegen beschadigingen tijdens het afmeren!