Stootrand steiger | Voorkom beschadigingen!

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. PVC lijmset t.b.v. steigerstootrand onderdelen
  Normale prijs € 12,95 € 12,25
 2. RVS schroeven set t.b.v. steigerstootrand onderdelen, 100 stuks
  Normale prijs € 35,95 € 31,95
 3. Dockwheel 30 cm Wit met montagebeugel
  Normale prijs € 169,95 € 151,95
 4. Steigerstootrand D-eindstuk in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 17,95 Vanaf € 16,95
 5. Dockfender Wit of Navy
  Normale prijs € 89,95 € 77,95
 6. Dockfender Hoek
  Normale prijs € 67,95 € 59,95
 7. Steigerstootrand D-hoek in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 30,95 Vanaf € 28,95
 8. Multi Fender
  Normale prijs € 47,95 € 42,95
 9. Multistripfender 60x7x6cm
  Normale prijs € 31,95 € 28,95
 10. Steigerstootrand P-premium hoekstuk, wit of navy
  Normale prijs € 44,95 Vanaf € 41,95
 11. Steigerstootrand P-hoek in wit of navy, 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 Vanaf € 18,95
 12. Pontonfender in Wit of Navy
  Normale prijs € 33,95 Vanaf € 30,95
 13. Steigerfender Hoek
  Normale prijs € 22,95 € 19,90
 14. Steigerfender Mini 25x10x7 Cm
  Normale prijs € 7,95 € 6,25
 15. Rechte steigerfender 50x10x7 cm
  Normale prijs € 22,95 € 18,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Uiteraard wilt u dat uw boot en de steiger schadevrij blijven tijdens het afmeren. Bestel daarom voordelig en snel een stootrand voor aan de steiger op Nautic Gear! Een stootrand aan een steiger is van cruciaal belang om de bescherming van uw boot te waarborgen. Wanneer boten afmeren aan de steiger, kan de kans op beschadigingen aanzienlijk worden verkleind door het gebruik van een stootrand. Deze rand fungeert namelijk als een buffer tussen de boot en de harde, houten steiger en zorgt ervoor dat uw boot kras- en schadevrij blijft, wel zo fijn natuurlijk. Net als een stootlijst, kan een rubberen stootrand op een steiger bescherming bieden tegen krassen en deuken. Door het gebruik van deze bescherming aan de steiger kan het afmeren van een boot zonder problemen verlopen en hoeft u uw vakantiepret op het water niet te laten bederven door opgelopen schade aan uw boot!

Stootrand steiger ter bescherming van uw boot

Een stootrand op een steiger is een effectieve manier om uw boot te beschermen tegen eventuele schade. Tijdens het afmeren van uw boot aan de steiger, kan de wind of stroming ervoor zorgen dat de boot tegen de robuuste steiger aanbotst. Dit kan leiden tot lelijke krassen, deuken en andere beschadigingen aan uw boot. Door het plaatsen van een stootrand aan de steiger, wordt deze impact geabsorbeerd en de kans op beschadigingen aan uw boot aanzienlijk verminderd. Een rubberen stootrand aan de steiger biedt daarom uitkomst, omdat deze duurzaam en slijtvast is en een goede bescherming biedt tegen schokken en wrijving aan de boot. Het gebruik van een stootrand op de steiger is een slimme investering voor iedere bootliefhebber die waarde hecht aan de bescherming van zijn of haar vaartuig!

Hoe bevestig je een stootrand aan de steiger?

Er zijn verschillende manieren om een stootrand aan een steiger te bevestigen, afhankelijk van het type stootrand en de structuur van de steiger. Hieronder volgen enkele algemene richtlijnen die u kunnen helpen bij het bevestigen van een stootrand aan de steiger:

 • Zorg ervoor dat de stootrand de juiste maat heeft voor de steiger en de boot. Meet de lengte van de steiger op de plaats waar de stootrand moet worden bevestigd en pas de stootrand aan op de juiste lengte.
 • Reinig de steiger waar de stootrand moet worden bevestigd om een goede hechting te garanderen. Gebruik hiervoor een ontvetter of reinigingsmiddel.
 • Afhankelijk van het type stootrand kan deze worden vastgemaakt met schroeven, nagels, klemmen, speciale clips of pvc-lijm. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de beste bevestigingsmethode.
 • Plaats de stootrand op de juiste hoogte en markeer de bevestigingspunten. Zorg ervoor dat de stootrand horizontaal is geplaatst en op gelijke afstand van de grond.
 • Bevestig de stootrand op de gemarkeerde punten met de gekozen bevestigingsmethode. Controleer of de stootrand stevig vastzit en of er geen losse onderdelen zijn.
 • Test de stootrand door de boot voorzichtig tegen de steiger te laten aanmeren en controleer of de stootrand de boot voldoende beschermt. Pas waar nodig de positie van de stootrand aan.
 • Het is belangrijk om de stootrand regelmatig te controleren op beschadigingen of losse onderdelen en deze indien nodig te vervangen of opnieuw te bevestigen. Zo blijft de stootrand effectief in het beschermen van uw boot tegen schade.

Stootrand steiger voordelig kopen bij Nautic Gear!

Wanneer u op zoek bent naar een hoogwaardige en duurzame stootrand voor uw steiger, dan is Nautic Gear het juiste online adres om uw bestelling te plaatsen. Onze stootranden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden uitstekende bescherming tegen schade aan uw boot en de steiger. Daarnaast zijn de stootranden verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor er voor elke steiger en boot een passende stootrand te vinden is. Het aanschaffen van een stootrand is daarom een verstandige investering, die zichzelf snel terugverdient door het voorkomen van dure reparaties van eventuele schade aan uw boot. Door te kiezen voor een stootrand van Nautic Gear bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en jarenlang plezier van uw boot zonder zorgen over beschadigingen bij het afmeren aan de steiger. Ook stootwillen en fenders aan uw boot kunnen hierbij goed helpen!