Jabsco Drinkwaterpomp

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Populair
  Drinkwaterpomp Jabsco Par Max 2 12/24 Volt 7,6 l/pm
  Normale prijs € 120,95 Vanaf € 109,95
 2. Youtube!
  Drinkwaterpomp Jabsco Par Max 3 12/24 Volt 11 l/pm
  Normale prijs € 125,95 Vanaf € 114,95
 3. Drinkwaterpomp Jabsco Par Max HD3 12 Volt 11 l/pm
  Normale prijs € 204,95 € 185,95
 4. Youtube!
  Drinkwaterpomp Jabsco Par Max HD4 12/24 Volt 15 l/pm
  Normale prijs € 263,95 Vanaf € 234,95
 5. Drinkwaterpomp Jabsco Par Max HD5 12 Volt 19 l/pm
  Normale prijs € 292,95 € 265,95
 6. Meest verkocht
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met een Jabsco drinkwaterpomp bent u altijd verzekend van een goede watervoorziening aan boord van uw boot. Wij leveren alle drinkwaterpompen van Jabsco over het algemeen direct uit eigen voorraad en uiteraard tegen de best mogelijke lage prijs. Maar welke drinkwaterpomp van Jabsco moet ik nu kopen? Op die vraag geven we hieronder een antwoord. Bedenk wel dat elke situatie soms om een andere nuance vraagt. Hier geven we grofweg aan wat ons advies zou zijn. Heeft u toch nog vragen? Belt u dan met onze klantenservice, zij helpen u graag met een antwoord op uw Jabsco vraag.

Jabsco drinkwaterpomp 12- of 24 volt

De meeste Jabsco drinkwaterpompen zijn verkrijgbaar in 12 of 24 volt. Uw keuze wordt bepaald door de spanning welke aan boord gebruikt wordt. Doorgaans zie je bij de pleziervaart vaker een 12 volt Jabsco drinkwaterpomp en bij de beroepsvaart werkt men vaker met 24 volt boordspanning. De Jabsco pompen zijn dus verkrijgbaar voor 12 of 24 volt gelijkspanning (accuspanning)

Daarnaast speelt het pomp-volume een rol. Met andere woorden: Hoeveel liter per minuut kan een Jabsco pomp leveren en bij welke druk? Want ook daarin is een keuze te maken tussen 25 of 40 Psi. Allereerst de druk. Een 25 Psi (pounds per inch) pomp levert omgerekend zo'n 1,7 Bar.

Uw waterleidng thuis levert +/- 2 Bar. Met een 25 Psi Jabsco drinkwaterpomp komt u dus dicht bij de waterdruk die u thuis ook heeft. Dat maakt een 25 Psi uitvoering van een Jabsco drinkwaterpomp dan ook vaak de meest verkochte. Daarnaast speelt nog iets mee: Uw leidingwerk!

Want gebruikt u drinkwaterslang met slangenklemmen aan boord/ Dan adviseren wij niet snel een drinkwaterpomp met 40 Psi. Hiervan is de druk veel hoger wat kan leiden tot lekkende koppelingen ect. Een 40 Psi pomp sluit u het mooiste aan op massief leidingwerk van kunststof of koper. Wanneer kiest u voor 40 Psi? Als u dus zoals gezegd, deugedelijk leidingwerk heeft en de kans groot is dat u meer dan 1 tappunt tegelijk gebruikt. Bijvoorbeeld als een wasmachine, een keukenkraan en een toiletkraan mogelijk allen tegelijk gebruikt worden.

Welke Jabsco drinkwaterpomp moet ik kopen?

Het bovenstaande gelezen hebbende bepaald u dus eerst welke spanning u aan boord heeft en stemt daar de drinkwaterpomp op af. Dan kiest u de druk, 25 of 40 Psi.De meest verkochte voor de pleziervaart is de 25Psi uitvoering, maar ook de 40 Psi kan een goede keuze zijn, afhankelijk van uw leidingwerk en tappunten.

Dan is van belang hoeveel liter per minuut de pomp kan leveren. U kunt zich voorstellen dat wanneer u een pomp zoekt om een keuekenkraantje te voorzien van water de opbrengst kleiner mag zijn dan wanneer u een douche van water wilt voorzien.

 • Handige Tip! Om een beetje een idee te krijgen hoeveel opbrengst bijvoorbeeld 10 liter per minuut is kunt u het volgende hulpmiddel gebruiken: Stelt u zich een stanaard huishoudemmer voor deze hebben meestal een inhoud van 12 liter. Hoe lang duurt het voordat die emmer vol is wanneer u deze thuis onder de keukenkraan vult met de kraan helemaal open? Ok. nu heeft u een idee hoelang het duurt om thuis een emmer te vullen en u dus weet hoeveel minuten het duurt voordat de emmer vol is. Houdt dit in het hoofd bij de aanschaf van een Jabsco drinkwaterpomp voor uw boot.

Situatie 1 - Nu terug naar uw boot. Stel u heeft een keuken met een kraantje die u van water wilt voorzien om uw handen te wassen of bijvoorbeeld de afwas te doen. Dan is een Jabsco Par Max 1.9 een rpima keuze. Deze levert 7 liter per minuut, is alleen in 25 Psi verkrijgbaar en is een uitstekende pomp voor de aansturing van 1 of 2 tappuntjes.

Situatie 2 - Stel u heeft een keukenkraan en een badkamer met een wastafel die soms beiden tegelijk gebruikt worden. Dan zou een Par Max 2.9 Drinkwaterpomp een optie zijn. Deze levert 11 liter per minuut en kan tot 3 tappunten van water voorzien. De Parmax 2.9 is er in 12 of 24 volt en in 25 of 40 Psi. Zou u een kleine douche aan boord hebben dan is, voor even douchen een 2.9 geschikt,

Situatie 3 Heeft u naast bovenstaande configuratie nog een tappunt of wilt u meer comfort? Dan zou u kunnen kijken naar een Par Max 3.5 of 4 PLUS. Deze kunnen tussen de 13 en 15 liter per minuut leveren en zijn geschikt om meerdere tappunten van water te voorzien. Deze zijn ook geschikt wanneer u een boiler opneemt in uw drinkwatersysteem. Let daarbij wel op dat de druk van uw drinkwaterpomp zeker niet hoger is dan de druk waarbij het overdrukventiel van uw boiler opengaat!
Zowel de jabsco par Max 3.5 of 4 zijn verkrijgbaar in 12 of 24 volt en in 25 of 40 Psi. Dat maakt bijvoorbeeld een Parmax 4 Plus een veelverkochte pomp voor de beroepsvaart.