Jabsco Drinkwaterfilter

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Jabsco Drinkwaterfilter 10 mm Slangtule
  Normale prijs € 32,95 € 26,95
 2. Meest verkocht
  Jabsco Drinkwaterfilter haaks Snap In > 13mm slangthule
  Normale prijs € 28,95 € 25,95
 3. Jabsco Drinkwaterfilter haaks Snap In > 19mm slangthule
  Normale prijs € 28,95 € 25,95
 4. Jabsco Drinkwaterfilter Draad-Draad 1/2"
  Normale prijs € 28,95 € 25,95
 5. Drinkwaterfilter Jabsco Aqua Filta
  Normale prijs € 83,95 € 75,95
 6. Filterelement voor Jabsco Aqua Filta Drinkwaterfilter
  Normale prijs € 48,95 € 44,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is de functie van een Jabsco drinkwaterfilter?

Wanneer u een Jabsco drinkwaterfilter voor uw drinkwaterpomp monteert verkleint u enorm de kans op vervuiling van het pomphuis of membraam van uw drinkwaterpomp. Deze kleine vervuiling kan bestaan uit zand of andere vervuiling die tijdens het vullen van de drinkwatertank in de tank beland.
Daarom worden deze filters ook wel fijn filters genoemd. Ze filteren kleine vervuiling uit het drinkwater en voordat het in de pomp beland.
Goed om te weten is dat zo'n filter niet bedoelt is om bacterienen en andere vervuiling tegen te gaan in het drinkwater van uw drinkwatertank.
Het plaatsen van zo'n Jabsco drinkwaterfilter voorkomt schade aan uw pomp, impeller, pomphuis of/en membraam waardoor de levensduur aanmerkelijk word verlengt.

Jabsco zelf noemt het drinwkaterfilter een Pumpguard! Dat zegt genoeg

Hoelang gaat een Jabsco drinkwaterfilter mee?

Een jabsco drinkwaterfilter is voorzien van een RVS zeef welke uitneembaar is en dus te reinigen. Bovendien is de bovenzijde van het filter doorzichtbaar waardoor u visueel al kunt controleren of er sprake is van een vervuild filter. Wanneer het drinkwaterfilter vervuild is kunt u het eenvoudig uitnemen en reinigen door het af te spoelen en/ of schoon te borstelen met bijvoorbeeld een oude tandenborstel. Houd u op deze wijze het filter schoon dan gaat het jaren en jaren mee.

Hoe sluit ik een Jabsco drinkwaterfilter aan?

Het aansluiten van een Jabsco drinkwaterfilter kan op een aantal manieren en is afhankelijk van welk type u aanschaft.

Veel verkochte Jabsco drinkwaterfilters zijn de types met aan beide zijden een slangthule, naar keuze 13 of 19 mm. Zo type is handig waneer u een bestaande drinkwaterpomp heeft van een ander merk waarop een flexibele drinkwaterslang is aangesloten. Afhankelijk van de diameter slang zet u het juiste filter tussen de slang die loopt vanaf de drinkwatertank naar de pomp. Aan de aanzuigzijde.
Heeft u een Jabsco drinkwaterpomp of wilt u er een aanschaffen? Dan is de beste optie om een drinkwaterfilter te kiezen met een Snap In aansluiting.
Deze Snap In aansluiting klik eenvoudig in de pomp. Aan de andere zijde van het filter is een slangthule gemonteerd. Deze is of 13- of 19 mm en dus afhankelijk van de diameter slang die u gebruikt. De slang wordt doormiddel van RVS Slangenklemmen vastgezet.