Whale Quick Connect

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Van plan een nieuw watersysteem aan te leggen of is het oude watersysteem aan vervanging toe? Overweeg dan het innovatieve en effectieve Whale Quick Connect waterleiding systeem (Whale Quick Connect plumbing system). Met dit eenvoudig te installeren systeem bespaar je niet alleen een hoop tijd, maar ook geld. Er zijn namelijk (meestal) geen extra slangklemmen of gereedschappen nodig. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor mobiele ruimtes zoals op de boot of in de camper. Dankzij de sterke, maar flexibele leidingen en de ruime keuze uit fittingen en adapters is de installatie razendsnel uit te voeren. Het eindresultaat is een zeer betrouwbaar en waterdichte oplossing. Groot voordeel is dat onderdelen vele malen opnieuw gebruikt kunnen worden en het aanpassen van het systeem zonder al te veel moeite voor elkaar te krijgen is.

Whale Quick Connect fittings en adapters

De Whale Quick Connect fittingen en de Whale Quick Connect adapters zijn geschikt voor de bijpassende Whale leidingen van onder andere 15 mm. Er is een ruime keuze uit handige fittingen en adapters. De Quick Connect fittingen zijn bedoeld om de leidingen door te laten lopen in de juiste richting. De verbindingsstukken voorkomen het onnodig gebruik van slangklemmen en lastige constructies. De Whale Quick Connect adapters zijn bedoeld om de Whale leidingen aan te sluiten op andere (eventueel bestaande) leidingen, slangen, boilers of geisers.

De afsluithuls van de koppelstukken is zo ontworpen dat lekken voorkomen wordt. Zelfs bij de meest lastige hoeken van de leidingen. Dankzij het 'double gripper' systeem en de extra verhogingen aan de buitenkant van de fittingen is de leiding optimaal beschermt tegen losraken uit de fittingen. Ze zijn in één stuk vervaardigd uit glasgevuld polypropyleen en hiermee extra sterk en stevig. De adapters zijn verkrijgbaar met glasgevuld polypropyleen of messing behuizingen. Onder andere de volgende koppelingstukken zijn beschikbaar:

Whale Quick Connect Fittingen

Whale Quick Connect Adapters

 • Met schroefdraad zijde en verbinding zijde: bevat een zijde met een buitendraad (male) of binnendraad (female) en aan de andere zijde een fitting die op de Whale leidingen past
 • Met schroefdraad zijde en verloop zijde: bevat een zijde met een buitendraad (male) of binnendraad (female) en aan de andere zijde een verloopstuk dat op elke Whale fitting past
 • Met slangtule zijde en verbinding zijde: bevat een zijde met een slangtule en en aan de andere zijde een fitting die op de Whale leidingen past
 • Met slangtule zijde en verloopzijde: bevat een zijde met een slangtule en aan de andere zijde een verloopstuk dat op elke Whale fitting past
 • Met twee verbinding zijdes: past aan beide kanten op een whale leiding, met iedere kant een eigen maat
 • Met twee verloop zijdes: past aan beide kanten op een whale fitting, met iedere kant een eigen maat

Whale Quick Connect 15 mm leidingen

De Whale Quick Connect leidingen zijn beschikbaar in verschillende diameters. Eén van de populairste zijn de Whale Quick Connect 15 mm leidingen. De leidingen zijn tot een grote mate flexibel (75 mm buigradius). Hierdoor kan het gebruik van het aantal koppelstukken tot een minimum worden beperkt. Toch kunnen de leidingen flink wat hebben en gemaakt van sterk en hoge kwaliteit polyethyleen (PE). Kortom, de kwaliteit van metaal met de voordelen van plastic. De leidingen zijn beschikbaar in de kleuren blauw en rood. Ze zijn voorzien van handige markeringen die dienen als indicatie bij het recht afknippen of afsnijden zodat de leiding perfect in de fittingen past.

Belangrijk: sluit de leidingen nooit direct aan op metalen onderdelen van de boiler of heater. Gebruik hiervoor altijd de Whale Quick Connect adapters. Daarnaast is het goed te weten welke maximale druk en temperatuur de leidingen aankunnen. Bij heet water is dit 6 bar (87 psi) en 65 °C. Bij koud water is dit 12 bar (174 psi) met een temperatuur van 20°C. De minimale opslagtemperatuur is -40°C. Het is dan wel van vitaal belang dat het systeem volledig winterklaar is gemaakt om schade te voorkomen.

Hoe werkt het Whale Quick Connect systeem?

Het Whale Quick Connect Plumbing System volgt een relatief eenvoudige installatie procedure. Met een aantal stappen bent u in staat om een volledig watersysteem te installeren. De Whale Quick Connect werking is eenvoudig. Begin altijd met het bepalen van de uiteindelijke opstelling van het watersysteem. Bedenk vast hoe de leidingen moeten gaan lopen en waar de watertank, eventuele boiler of heater en de tappunten zich bevinden. Volg vervolgens de Whale Quick Connect instructies:

  • Stap 1: snij of knip de leiding recht op lengte

De leidingen van Whale zijn voorzien van handige markeringen. De markeringen helpen bij het bepalen van de juiste lengte en het recht afsnijden van de leidingen. Het wordt sterk aangeraden om deze markeringen ook te gebruiken. Zorg voor een goede ondergrond en een scherp (stanley)mes of de Whale knipschaar voor uw eigen veiligheid en de beste afwerking.

  • Stap 2: druk de leiding in de Whale Quick Connect fitting (het koppelstuk)

Vervolgens is het een kwestie van de leiding of slang in de fitting of adapter te duwen. Je zult dan tot twee keer toe een weerstand moeten voelen tot de leiding niet verder kan. Bij de eerste weerstand gaat de leiding langs de haakjes aan de binnenzijde, ook wel de grippers. Vervolgens gaat de leiding langs de binnenwand adapter of steunring en voel je opnieuw een weerstand. Wanneer de slang niet verder kan zit deze goed aangesloten op het koppelstuk (adapter of fitting). Controleer de aansluiting tot slot nog even goed door kort te trekken aan de leiding. Het eventueel ontkoppelen is ook zeer eenvoudig: druk de grijze ring in en houd de fitting goed vast. Met je andere hand kun je de slang gemakkelijk loskoppelen.

  • Stap 3: Bouw het volledige systeem uit tot een volwaardig en veilig watersysteem

Gebruik de Whale leidingen en koppelstukken om het watersysteem volledig te installeren. Ook alle handige connectors en accessoires zijn binnen het Whale Quick Connect assortiment verkrijgbaar. Zo zijn bijpassende afsluitventielen of -kranen, terugslagkleppen, bevestigingsclips, tankdoorvoeren en boilerslangen beschikbaar voor een volledig werkend watersysteem.

Whale Quick Connect kopen

Vrijwel het gehele Whale Quick Connect assortiment is nu online verkrijgbaar bij Nautic Gear. Wij leveren de Quick Connect fittings, leidingen, adapters en accessoires snel en efficiënt bij u thuis. Bij Nautic Gear heeft u de keuze uit thuisbezorging, bezorging bij PostNL afhaallocatie of ophalen bij ons magazijn in Veenendaal. Schaf nu al uw Whale leidingen en Whale Quick Connect onderdelen aan bij Nautic Gear!