Allpa Schakelpaneel

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Met een Allpa Schakelpaneel aan boord is je boot elektra altijd goed te schakelen. De meeste Allpa schakelpanelen zijn voorzien van automatische zekeringen. Zo is elke schakelaar apart afgezekerd en elke schakelaar heeft zijn eigen waarde zekering. Een Allpa Schakelpaneel met bijvoorbeeld 6 schakelaars heeft vaak 2 x 8 ampère, 2 x 10 ampère en 2 x 15 ampère automatische zekeringen. Deze waardes zijn wel per paneel verschillend.
Het voordeel hiervan is dat u verschillende groepen verbruikers kan onderbrengen onder de juiste waarde zekering. De meeste Allpa schakelpanelen zijn voorien van automatische zekeringen. Deze zekeringen hoeft u niet te vervangen en gaan bij kortsluiting of overbelasting niet stuk maar springen uit, net zoals de aardlekschakelaar in uw meterkast. Heeft u oorzaak van de kortsluiting of overbelasting gevonden? Dan drukt u eenvoudig het zekeringsknopje in en alles werkt weer zoals het hoort. Reserve zekeringen bij u hebben behoort met zo'n schakelpaneel dan ook tot het verleden.
Bij de meeste panelen wordt een stickervel meegeleverd met aanduidingen zoals Nav, Cabin, Horn, Running lichts ect. U kunt met deze sticker goed aangeven wat de verschillende schakelaars aan- en uit schakelen. Heel handig!

Allpa Schakelpaneel Spatwaterdicht

Heeft u een open boot, bijvoorbeeld een console boot, sloep of rib dan wil je gaar een Allpa schakelpaneel dat tegen een stootje kan. Een groot deel van onze Allpa schakelpanelen zijn spatwaterdicht en daarmee waterbestendig, vaak IP67 Dat betekent dat ze een regenbui of buiswater kunnen weerstaan. Deze schakelpanelen zijn waterbestendig, niet waterdicht. Deze waterbestendige panelen zijn daardoor prima in de open lucht te monteren.
Bekijkt u goed bij het product of het Allpa schakelpaneel waterbestendig is of niet zodat u het juiste paneel kiest voor de juiste toepassing. Heeft u vragen? Wij helpen u graag!