Bilgepompen

Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
 1. Johnson Pump Ultima Bilge 600GPH met vlotterschakelaar
  Normale prijs € 101,95 € 88,95
 2. Johnson Pump Ultima Bilge 800GPH met vlotterschakelaar
  Normale prijs € 130,95 € 113,95
 3. Johnson Pump Ultima Bilge 1000GPH met vlotterschakelaar
  Normale prijs € 127,95 € 115,95
 4. Johnson Pump Ultima Bilge 1250GPH met vlotterschakelaar
  Normale prijs € 142,95 € 129,95
 5. Sea Flo Bilgepomp 350 GPH 22 l/m 12 volt
  Normale prijs € 26,95 € 22,95
 6. Sea Flo Bilgepomp 600 GPH 38 l/m 12 volt
  Normale prijs € 29,95 € 24,95
 7. Sea Flo Automatische Bilgepomp 600 GPH 38 l/m 12 - 24 volt
  Normale prijs € 45,95 € 39,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 8. Sea Flo Automatische Bilgepomp 750 GPH 48 l/m 12 - 24 volt
  Normale prijs € 47,95 € 42,95
 9. Whale Aanzuigkorf 19mm
  Normale prijs € 56,95 € 54,95
 10. Whale Aanzuigkorf Vlakke Bilge
  Normale prijs € 39,95 € 35,95
 11. Whale Aanzuigkorf Diepe Bilge
  Normale prijs € 39,95 € 35,95
 12. Allpa Zuigkorf voor Bilgepomp
  Normale prijs € 21,95 € 20,95
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Wil je zorgeloos varen? Dan is een goed functionerende bilgepomp onmisbaar. Vaar- of regenwater kan zich tijdens een tocht verzamelen in de bilge, het onderste compartiment van je boot. Als dit er niet direct uit gepompt wordt, kan je boot te laag in het water komen te liggen en zelfs zinken. In ons ruime assortiment kun je terecht voor een bilgepomp met of zonder ingebouwde vlotterschakelaar. Maar met het kopen van een goede bilgepomp verhoog je de veiligheid aan boord. Zou je onverhoopts een lekkage krijgen dan help een bilgepomp snel dit lekwater weer overboord te pompen. Een elektrische bilgepomp geeft je dus extra tijd in een noodsituatie.

Zou je elektra uitvallen dan is het handigh om naast het kopen van een bilgepomp ook de aanschaf van een handlenspomp te overwegen

Bilgepomp 12v

Voor ultieme gebruiksvriendelijkheid kun je bij ons een bilgepomp met 12v aansluiting bestellen. Een goed voorbeeld hiervan is de Allpa bilgepomp met vlotterschakelaar, die 48 liter per minuut kan wegpompen. Dankzij de 19 mm slangaansluiting is deze pomp nagenoeg universeel te plaatsen. Voor ieder soort schip en ieder budget vind je bij Nautic Gear een geschikte bilgepomp in 12v of 24v aansluiting. Bekijk ons uitgebreide aanbod online!

Bilgepomp boot

Bij Nautic Gear vind je altijd een bilgepomp voor je boot die je het beste resultaat biedt. Al onze pompen hebben een aanzienlijke afvoercapaciteit. Zo hoef je je nooit zorgen te maken om de ligging van je boot. Onze bilgepompen zijn in grote en kleine formaten beschikbaar, zodat je altijd een exemplaar kunt vinden dat aansluit op de grootte van jouw boot. Kort gezegd: voor een hoogwaardige bilgepomp voor je boot bij Nautic Gear aan het juiste adres!

Johnson bilgepomp

In onze webwinkel vind je eenvoudig de ideale Johnson bilgepomp! Wij bieden je modellen die je eenvoudig uit het pomphuis kunt halen om inspectie- of onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Het pomphuis zelf en de aansluitslangen kunnen daarbij gewoon op hun plek blijven. Twijfel je over welke Johnson bilgepomp je het beste voor jouw boot kunt aanschaffen? Neem dan gerust contact op met de deskundige medewerkers van de Nautic Gear klantenservice!

Bilgepomp kopen

Door in onze online winkel een betrouwbare bilgepomp te kopen, blijft de ligging van je boot perfect. Nautic Gear biedt je de beste onderdelen en accessoires om iedere vaartocht vloeiend en probleemloos te laten lopen. In onze motor en brandstof afdeling tref je bijvoorbeeld uitlaatsystemen, koelwaterpompen, bilge ventilators en nog veel meer onderdelen voor een perfecte bootuitrusting. Deze kun je samen met een bilgepomp kopen bij Nautic Gear om een goede reis te garanderen!

Wat is een bilgepomp?

Een bilgepomp is een, meestal elektrische (centrifugaal) pomp die gebruikt wordt om water in de bilge weg te pompen.De bilge is het laagsgte punt aan de binnenzijde van de romp van een schip waar beide rompdelen bij elkaar komen. De meeste bilgepompen voor schepen zijn elektrisch, werken op 12 of 24 volt, en verschillen in grootte en capaciteit. Wanneer je handmatig water weg wilt pompen uit een bilge wordt hiervoor een handlenspomp gebruikt.
Water kan in de bilge terechtkomen door bijvoorbeeld:
 • Een lekkende schroefas
 • Inslaand regenwater
 • Een lekkend tentzeil
 • Een losschietende koelwaterslang
 • Algemene lekkage
 • Inslaande golf
 • Schade aan de romp en/of lekkage van de romp door een aanvaring
Van origine is een bilgepomp niet bedoelt voor het wegpompen van dit soort lekwater, maar is een bilgepomp bedoeld om in geval van een aanvaring of lekkage het binnenkomend water snel uit de boot te pompen en zo u en uw boot drijvend te houden.

Daarom is vaak de pomp capaciteit behoorlijk fors van deze pompen.
Maar omdat door bovenstaande oorzaken bij veel boten water binnenkomt wordt voor het afvoeren hiervan een bilgepomp gebruikt.
Omdat dit bilgewater vaak wat vervuild is door olie of vet afkomstig van de schroefas of motor is het van belang, wanneer u de boot lange tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de winterstalling, het pomphuis schoon te maken en te ontdoen van eventueel residu dat daar achterblijft.
Wanneer je dit achterwege laat is de kans groot dat na een aantal maanden de residu ingedroogd is en de bilgepomp onbruikbaar maakt.

Hoe werkt een bilgepomp?

Een bilgepomp voert water die in de bilge terecht is gekomen via een aangesloten slang en huiddoorvoer af naar buiten. De bilgepomp wordt door het omzetten van een schakelaar handmatig aangezet, of automatisch, door een aangesloten vlotterschakelaar. Wanneer het water in de bilge stijgt komt de vlotter omhoog en laat de bilgepomp aanslaan.
Zakt het water weer dan schakelt de bilgepomp uit. Er zijn ook bilgepompen die hiervoor geen mechanische, maar een elektonische vlotterschakelaar gebruiken. Dit heeft het voordeel dat de vlotter niet vast kan komen te zitten door opgedroogd vet of olie uit de bilge.

In de regel wordt er tussen de accu en de bilgepomp een bilgepomp-schakelpaneel gezet. Deze panelen hebben een ingebouwde zekering en de mogelijkheid om een bilgepomp met en vlotterschakelaar ook handmatig aan- of uit te zetten.
De meeste bilgepompen werken op 12 volt of 24 volt boordspanning.

Welke bilgepomp moet ik kopen?

Wanneer u een bilgepomp wilt kopen moet u een aantal zaken in de gaten houden om voor u de juiste keuze te maken:
 • De afmeteingen van de bilge. Past de pomp op de plek die u voor ogen heeft
 • De grootte van uw schip
 • De capaciteit van de pomp Li/min (liters per minuut soms ook aangeduid in Gp/h (Gallons per minute) (gallon is 3,78 liter)
 • Het voltage van de bilgepomp, meestal 12 of 24 volt gelijkspanning)
 • De maximale opvoerhoogte van de bilgepomp (tot welke hoogte kan de bilgepomp het water wegduwen via de aangesloten afvoerslang)
 • Moet de bilgepomp uitgerust zijn met een automatische vlotterschakelaar zodat de pomp ook automatisch aanslaat
 • wat is de diameter van de slangthule van de bilgepomp waarop de afvoerslang wordt aangesloten, zeker bij vervanging is dit van belang
Om u op weg te helpen hebben we een standaard ontwikkeld:
 • Kleine motorboten, sloepen tussen de 5 en 6 meter kiest u voor een bilgepomp met een capaciteit van tussen de 1600 en 2800 liter per uur.
 • Voor zeilschepen tussen de 6 en 8 meter kiest u voor een pomp tussen de 2000 en 3100 liter per uur.
 • Voor een groot motorschip van bijvoorbeeld 9 meter kiest u voor een bilgepomp met een capaciteit van 4000 liter per uur.
 • Bij een motorschip met een lengte van 10 meter kiest u voor een bilgepomp met een capaciteit van 6000 tot 8400 liter per uur.
Heeft uw schip meerdere compartimenten? Dan is het erg verstandig in elk compartiment een bilgepomp te monteren.
Naast het monteren van een elektrische bilgepomp is ook een handlenspomp aan boord een absolute must. Wanneer de elektra uitvalt kunt u met een handlenspomp nog steeds behoorlijke hoeveelheden water wegpompen. Komt u er niet uit of vindt u het lastig de juiste keuze te maken? Belt u dan met onze klantenservice, zij helpen u graag!

Hoe sluit ik een bilgepomp aan? Bekijk deze video voor het antwoord

Wanneer je op zoek bent naar andere pompen voor je boot helpen wij je graag, bijvoorbeeld wanneer je een drinkwaterpomp wilt kopen Maar ook voor al je andere pompen aan boord van je boot kun je bij ons terecht.

Op zoek naar bootaccessoires zoals stootwillen en fenders kun je bij Nautic Gear terecht. Wil je tijdens het varen ontspannen met de lekkerste muziek? Bekijk dan ons actuele assortiment marine radio's voor de boot