Landvasten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Populair
  Talamex Landvasten Superlene Budget
  Normale prijs € 6,50 Vanaf € 4,65
 2. Hollex landvast in Zwart, Navy en Wit 3-Strengs
  Normale prijs € 5,55 Vanaf € 4,45
 3. Meest verkocht
 4. Talamex Landvast met oog Manilla
  Normale prijs € 6,70 Vanaf € 5,25
 5. Blue Performance Lijnbeschermers, 2 stuks
  Normale prijs € 23,00 € 18,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met een stevige landvast leg je je boot goed vast aan de steiger. Zo'n landvast wordt bevestigd aan kikker of bolders op de boot en aan bolders op de kade, wal of steiger. Maar welke landvast moet je kopen? of welke landvast is geschikt voor mijn boot? zijn vragen die vaak worden gesteld Wij helpen je graag op weg de jusite landvast voor je boot te kiezen.

Wat is de beste landvast

De meeste landvasten zijn gemaakt van Polypropyleen of Polyester of een combinatie van beiden. We zetten door voor en nadelen op een rij:
Polypropyleen landvasten:

+ Voordelige landvasten
+ Blijven drijven, komen daardoor minder snel in de schroef
+ in veel kleuren verkrijgbaar
+ licht van gewicht

- Worden hard onder invloed van UV
- Kunnen kraken onder spanning

Polyester landvasten:

+ Kunnen zwaardere belasting hebben, zijn sterker
+ Zit rek in waardoor schokken enigzins geabsorbeerd worden
+ Hoge slijtvastheid +soepel

- Duurder dan polypropyleen landvasten

Dan zijn er nog de landvasten gemaakt van polypropyleen en polyester. Dit zijn zeer insteressante landvasten omdat ze de voordelen van beide materialen verenigen in een landsvast. Door de kern van polypropyleen te maken en de buitenmantel van polyester onstaat een zeer sterke maar ook prijstechnisch aantrekkelijke landvast. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit een veel verkocht type is.

Polyester/polypropyleen landvasten:

+ Uitstekende prijs / kwaiteit verhouding
+ Door buitenmantel van Polyester behoorlijk UV bestendig
+ Slijtvast
+ Fijn vang gewicht, lekker te hanteren lijn met voldoende gewicht om te werpen
+ Luxe uitstraling

- Hebben iets minder rek dan een volledig polyester landvast.

Welke dikte landvast heb ik nodig?

Wanneer je je boot goed en veilig wilt aanleggen is het van belang dat te doen met de jusite landvast. Je kan je voorstellen dat de lokale omstandigheden hier eveneens een rol in spelen. Lig je beschut in een haven dan kan de landvast wat lichter zijn dan wanneer je een ligplaats hebt waar wind en golfslag vat op je boot hebben.
Een vuistregel is natuurlijk dat hoe langer en zwaarder de boot is hoe dikker de landvast moet zijn. Daarnaast is de keuze ook afhankelijk van het materiaal waar de landvast van is gemaakt. Hieronder geven we graag een richting welke lijndikte voor u geschikt zou kunnen zijn:

Welke dikte landvast heb ik nodig?

Naast dikte en breeksterkte moet een landvast ook over voldoende lente beschikken. Daaardoor worden bijvoorbeeld krachten door golfslag opgevangen evenals wisselende waterstanden. Ook bij het sluizen is het van belang een over een goede landvast te beschikken. Deze moet lekker in de hand liggen en qua gewicht niet te licht zijn wanneer u deze om een bolder wilt werpen. Bij Nautic Gear verkopen we een breed assortiment kant & klare landvasten. Deze zijn voorzien aan de ene zijde van een aangesplitst oog en bij de polyester en polyester/polypropyleen varianten meestal van een takeling als afwerking.
Wilt u meer weten over het kiezen van de jusite landvasten? Beklijk dan eens onderstaande video:

Welke landvast moet ik kopen? Vincent geeft u tips!

Nadat je hebt genoten van een lekker dagje varen, is het prettig om je boot stabiel vast te leggen met landvasten. In ons ruime assortiment vind je ook landvastveren. Deze dempen schokken en stoten van de golven. Dit geeft je zowel overdag als ‘s nachts meer comfort op de boot. Combineer de aankoop van je landvasten met meerpennen. Zo kunt je overal eenvoudig aanleggen met je boot. Heb je een permanente aanlegplaats? Dan komen Boot kikkers nog beter van pas!

Landvasten kant en klaar

Wij hebben sterke en duurzame landvasten die kant en klaar zijn voor gebruik. Ze zijn gemaakt van polyester en polypropyleen en hebben een redelijk gewicht. Daardoor liggen ze prettig in de hand en zijn ze eenvoudig om een bolder te werpen. Aan één zijde hebben de landvasten een aangesplitst oog zodat je ze makkelijk vast kunt leggen. De landvasten die kant en klaar zijn bieden we je in verschillende lengtes van 2,5 tot 16 meter.

Landvasten kopen

Bij Nautic Gear kun je fenderlijnen en landvasten kopen. Fenderlijnen zijn geschikt voor het ophangen van je Stootwillen. We bieden je de landvasten in verschillende kleuren zoals zwart, wit, blauw, zilver, antraciet en Navy (donkerblauw). Deze neutrale kleuren passen goed bij je boot. Wanneer je boot tijdens het afgemeerd liggen veel golfslag te verduren krijgt dan adviseren wij een paar landvastveren te gebruiken. Deze landvastveren werken als een soort schokbrekers voor de landvasten. Landvasten kopen doe je bij Nautic Gear, wij geven je een persoonlijke service. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!