Talamex Biminitop

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Talamex Biminitop DeLuxe 2 Boog, Navy Doek
  Normale prijs € 183,95 € 166,95
 2. Talamex Biminitop DeLuxe 2 Boog, Zwart Doek
  Normale prijs € 183,95 € 166,95
 3. Talamex Biminitop Deluxe 3 Boog, Navy Doek
  Normale prijs € 239,95 Vanaf € 217,95
 4. Talamex Biminitop Deluxe 3 Boog, Zwart Doek
  Normale prijs € 219,95 Vanaf € 199,95
 5. Talamex Biminitop Deluxe 4 boog, Zwart doek
  Normale prijs € 335,95 Vanaf € 291,95
 6. Talamex Biminitop Deluxe 4 boog, Navy doek
  Normale prijs € 335,95 Vanaf € 291,95
 7. Talamex Biminitop 3 Boog met Wit Doek
  Normale prijs € 232,95 Vanaf € 202,95
 8. Biminitop voor Rubberboot, 2 Boog
  Normale prijs € 167,95 Vanaf € 145,95
 9. Ondersteuningspoot Biminitop 25mm 80cm, 2 stuks
  Normale prijs € 33,95 € 29,95
 10. Ondersteuningspoten Biminitop 25mm telescopisch instelbaar 66-106cm
  Normale prijs € 55,95 € 48,95
 11. Spanband t.b.v. biminitop bevestiging
  Normale prijs € 6,95 € 6,35
 12. Bevestigingsset Biminitop Rubberboot
  Normale prijs € 30,95 € 26,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Talamex biminitop

Met een Talamex Biminitop geniet je van de zomer en relax je in de schaduw! Varen is leuk, zeker als het mooi weer is maar soms wordt het toch onplezierig als je niet eens even in de schaduw kunt gaan zitten. Een situatie die bij een open boot zeer vaak voorkomt. Een Talamex Biminitop lost dit probleem op en zorgt voor heerlijk vaarcomfort ook tijdens een hete zomerdag!.

Met zo’n Talamex Biminitop op je boot wordt het varen ineens een stuk comfortabeler! En het leuke is: De bimintop is door een beetje handige doe-het-zelver eenvoudig te plaatsen. Een boormachine, schroevendraaier en misschien een ijzerzaagje en wat kit of butyltape is wat je nodig hebt.
Verderop deze pagina lees je hoe je zo'n Talamex Biminitop monteert.

De Biminitops van Talamex zijn zogenaamde universele biminitops en dat is natuurlijk anders dan een op maat gemaakte top.
Toch is zo’n universele biminitop in de meeste gevallen heel goed en netjes te plaatsen met een mooi eindresultaat. Het doek en het frame zijn uiterst stevig en kunnen tot een snelheid van 35 km per uur veilig worden gebruikt. Op een regenachtige dag kan de Talamex Biminitop beschutting bieden. Een Talemx Biminitop wordt compleet geleverd, dus inclusief deckplates voor de bevestiging op het deck en spanbanden en, afhankelijk van het model, achter-ondersteuningspoten. Wil je je Talamex Bimini bijvoorbeel op een railing monteren? Dan vind je bij Nautic Gear een ruim assortiment buiskapbeslag. Deze bestel je bij ons voor zeer scherpe prijzen!

Hoe kies ik de juiste maat Talamex biminitop?

Dat is een vraag die we vaak gesteld krijgen en redelijk makkelijk te beantwoorden is. Een biminitop word op de rand van de boot gemonteerd doormiddel van de bijgeleverde deckplates. Dat zijn driehoekige delen die met twee parkers op de rand van de boot worden vastgeschroefd.

Meet de breedte maat van de boot, van bevestigingspunt tot bevestigingspunt, dus de plaats waar de deckplates moeten komen. Dat is je breedte maat.
Vervolgens kies je een Biminitop maat uit waarbij de gemeten maat zo dicht mogelijk bij de gemiddelde maat komt van de biminitop.

Dat zal ik uitleggen: Bij het product kun je kiezen uit verschillende maten. Een maat is geschikt voor meerdere breedtes maar hebben wel een minimale en een maximale maat. Die maat vindt je in het keuze menu bij de biminitop die je wilt aanschaffen.

Stel je boot breedte is 160 cm dan kies je voor de maat 155 – 168cm Is je boot 155 of 168 dan kies je ook deze maat echter dan staan de poten in het ene geval iets naar binnen en bij de andere maat iets naar buiten.
Het mooiste is om dus en maat te kiezen die ongeveer tussen beide maten invalt. in dit voorbeeld zou het ideaal zijn als de boot, zeg maar, 161 cm breed zou zijn geweest. Dit princiepe geld voor alle breedtematen.

De lengte en hoogte zijn bij Biminitop’s uit dezelfde serie altijd gelijk. Alleen de breedte wisselt. Is de totale lengte bijvoorbeeld 183 cm, en je weet dat de hoofdbevestiging met de deckplates het midden van de top is dan is dus de halve lengte 91,5 cm. Wanneer je wilt dat de achterste buis waar het doek op zit gelijk valt met de achterzijde van je boot dan meet je dus 91,5 cm naar voren. Daar komen de deckplates dan in dit geval.

Maar let op! Koop je een Talamex Biminitop met ondersteuningspoten aan de achterzijde zoals de 3 en de 4 boogs. Dan zal de top dus wat naar voeren moeten om de ondersteunigspoten te kunnen plaatsen. Er zijn overigens klanten die een stukje van die poten afzagen om het pas te krijgen.

Hoe monteer ik een Talamex Biminitop?

Het monteren van een Talamex Biminitop is niet zo lastig alhoewel dit natuurlijk ook afhangt van de boot die je hebt. Je hebt in elk geval nodig:

 • een accuboormachine
 • boortje 3 of 4 mm
 • IJzerzaagje voor als de de poten iets wilt inkorten
 • kruiskopschroevendraaier en een beetje kit, bijvoorbeeld Sikaflex 291 of Butyltape

Een klein beetje kit gebruik je onder de deckplates om ervoor te zorgen dat er geen water meer onder de deckplates kan lopen wat vervolgens kan gaan lekken via de gaatjes waar de parkers in zitten. Alhoewel Sikaflex 291 hiervoor gebruikt kan worden zouden we zelf eerder kiezen voor Butyltape. Dat is een zeer handige afduitstekende prima afdichting. Het is eigenlijk niet meer dan de deckplates vastschroeven of de beugels voor de voor-spanbanden. Eerst voorboren, dan de de deckplates monteren met een beetje kit eronder. That’s it.
Heb je nog vragen over een Talamex Biminitop? Wij helpen je graag!


Talamex Biminitop met afdekhoes

De 3 en de 4 boogs Talamex Biminitops worden geleverd met achterpoten. Het voordeel van deze ondersteuningspoten is dat de hele constructie meer stevigheid krijgt dan wanneer je alleen spanbandjes zou gebruiken. Het grootste voordeel zit hem in het feit dat bij die modellen de biminitop naar achteren geklapt kan worden en de top vervolgens schuin naar achteren op de achterpoten rust. Vervolgens kan het doek om de top worden heen geslagen en wordt er de meegeleverde opberg- afdekhoes omgeslagen en dichtgeritst.
Zo kun je snel de biminitop weer invouwen zonder dat dat je hem hoeft af te breken en niet weet waar je met het stangenstelsel heen moet.

Deze achterpoten zijn trouwens ook los te bestellen. Dus heeft u bijvoorbeeld een 2 boogs Talamex Biminitop die standaard geen achterpoten heeft dan zijn deze indien gewenst wel lost te bestellen. U vindt ze op deze pagina.

In onze online watersportwinkel vind je ook sfeervolle accessoires zoals LED verlichting voor aan boord. Zo creëer je eenvoudig een warme setting voor je gezelschap in de beschutting van een Talamex Biminitop. Ook voor dekstoelen en en bootkussens ben je bij Nautic Gear aan het juiste adres. Naast scherpe prijzen zorgen wij voor een snelle levering!.

Wil je snel je bootaccessoires in huis hebben? Bestel dan online en kom je bestelling bij ons afhalen in Veenendaal. We sturen je een afhaalbericht als alles klaar ligt. Extreem veel haast? Geen probleem, bel met onze dames en heren van de klantenservice en wij gaan je helpen!