Talamex Scheepstoilet

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Talamex Scheepstoilet Handbediend Turn2Lock Standaard
  Normale prijs € 175,95 € 159,95
 2. Talamex Scheepstoilet Handbediend Turn2Lock Supercompact
  Normale prijs € 175,95 € 159,95
 3. Talamex Scheepstoilet Handbediend Turn2Lock Groot
  Normale prijs € 196,95 € 178,95
 4. 12 of 24 Volt
  Talamex scheepstoilet Elektrisch 12 of 24 volt Standaard
  Normale prijs € 317,95 Vanaf € 288,95
 5. 12 of 24 Volt
  Talamex scheepstoilet Elektrisch 12 of 24 volt Groot
  Normale prijs € 338,95 Vanaf € 307,95
 6. Talamex ombouwset naar elektrisch scheepstoilet.
  Normale prijs € 249,95 Vanaf € 233,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met een Talamex Scheepstoilet doet u een uitstekende keuze wanneer u aan boord van uw boot, jacht, of sloep een scheepstoilet wilt plaatsen of vervangen. Vervangen?.. Ja, want het onderstel van een Talamex scheepstoilet is zo gemaakt dat deze eenvoudig uitwisselbaar is met scheepstoilettten van andere merken. Dit maakt hett vervangen van een scheepstoilet een fluitje van een cent.

Elk Talamex scheepstoilet is voorzien van een keramische pot die zo geconstrueerd is dat het spoelwater uit de speciaal gevormde spoelkop in het toilet zorgt voor een goede spoeling en hygiene. Bij de Talamex pomptoiletten zijn de pakkingen van een hoge kwaliteit neopreen en rubber dat een zorgeloze werking garandeerd. Een mooie standaard voorziening is de Soft-Close toiletbril die nagenopeg geruisloos naar benenden gaat.

Bij de Talamex pomptoiletten kan de pomphendel zowel links- als rechts gemonteerd worden. Dit zorgt ervoor dat deze scheepstoilettten eigen overal wel ingebouwd kunnen worden. Het Talamex scheepstoilet Turn2Lock, zoals het officieel heet kan zowel boven- als onder de waterlijn ingebouwd worden en is geschikt voor zowel zout- als zoetwater.

Bij het inbouwen is het van belang beluchters te plaatsen in uw "slang" -werk, dit om hevelen te voorkomen. Hevelen onstaat wanneer het toilet even onder de waterlijn duikt en via meestal de aanvoerslang van buitenspoelwater het toilet zou overstromen en uw boot zou vollopen met water. In ons blog artikel "welk scheepstoilet moet ik kopen" leest u daar meer over.

We hadden al genoemd dat de pomphendel van het Talamex scheepstoilet zowel links- als recht kan worden ingebouwd. Mocht het toilet dan toch niet passen dan is een "supercompact" variant te verkrijgen. Hierbij is de hoogte van de pot een stukje lager. Handig wanneer het scheepstoilet in een toiletruimte moet worden gebwoud op een verhoging zoals je o.a. bij spitsgatters nog wel eens tegenkomt. Heeft u juist veel ruimte? Dan zou het Talamex Scheepstoilet "Groot" een goede keuze zijn. Bij dit scheepstoilet is alleen de pot een stukje breder en dieper. Hierdoor benaderd dit scheepstoilet nog meer het comfort van thuis!.

Talamex elektrisch scheepstoilet

De meest verkochte toiletten zijn nog steeds de handbediende pomptoiletten. Zeker aan boord van zeiljachten een goede optie omdat in die situatie er vaak spaarzaam met stroom moet worden omgegaan. Mocht dat bij u niet van toepassing zijn of heeft u een motorboot? Dan kan een Talamex elektrisch scheepstoilet een goede keuze zijn:

Het voordeel van een elektrisch scheepstoilet is de bedieningseenvoud. Door simpel op een knopje te duwen wordt het toilet gespoeld. Net zolang totdat u het knopje weer loslaat. Dit in tegenstelling tot een pomptoilet waarbij het doorspoelen volgens een bepaalde procedure moet verlopen. Eerst pomp u namelijk water in de pot en daarna zet een mechanische schakelaar om en pompt u met dezelfde hendel de inhoud naar uw vuilwatertank. Dat omzetten van een mechanische schakelaar en het "op slot" draaien van de pomphendel is geen Rocket Sience maar vaak voor gasten aan boord wel erg ingewikkeld. Dat gedoe heeft u allemaal niet met een elektrisch scheepstoilet van Talamex.

Bij deze type toiletten is de pomphendel er niet en zit aan de achter-onderzijde van het toilet een spoelpomp gemonteerd. Deze spoelpomp heeft een drie-dubbele werking: De pomp zuigt bij inschakelen direct het buitenspoelwater aan, voor op de pomp is een vermaler gemonteerd, u raad al wat die doet, en tenslotte voert deze spoelpomp / vuilwaterpomp de inhoud af. Dat alles met 1 druk op de knop. Reuze handig dus!

Soms kan de keuze van een Talamex elektrisch scheepstoilet ook gemaakt worden omdat is sommige omstandigheden een pomptoilet qua afmetingen niet past, en een elektrische wel. Ook handig is dat een toiletbezoek voor gasten prima is te doen zonder eerst wegwijs gemaakt te hoeven worden in het volgorde van doorspoelen zoals bij een pomptoilet.

Waar u wel op moet letten bij het monteren van, eigenlijk alle, maar ook de Talamex elektrische scheepstoilettten is de stroomvoorziening. Zo'n toilet heeft wel een beetje stroom nodig om goed te werken. Wij adviseren dan ook afhankelijk van de afstand vanaf de accu minimaal een 6 kwadraat kabel te gebruiken, liefst met een eigen zekering van, meestal, rond de 10 Ampere. Wanneer een elektrisch toilet niet goed of helemaal niet spoelt ligt dat heel vaak aan een combinatie van een te lage accuspanning of verouderde, te dunne of zelf gecorrodeerde bekabeling!

Een Talamex elektrisch scheepstoilet is verkrijgbaar voor 12- of 24 volt en met een standaard pot of een grote pot. Wanneer u deze stroom voorziening op orde heeft is er echt geen vuiltje aan de lucht en geeft een elektrisch toilet een ongekend comfort. Ja, het doorspoelen maakt wel meer geluid dan een pomptoilet, dat is waar. Daarvoor zijn er zelfs Super Silent toiletten te krijgen. Meer informatie kunt u altijd opvragen bij onze klantenservice, zij helpen u graag!

Talamex scheepstoilet inbouwen

Het inbouwen van een Talamex scheepstoilet is een klusje die door een beetje handige doe-het-zelver prima gedaan kan worden. Naast het scheepstoilet heeft u nodig:

 • 1 huiddoorvoer met kogelkraan (aanvoer) 1 x huidoorvoer met kogelkraan afvoer. (meestal 19 aanvoer en 38 mm afvoer)
 • Saniflex toiletslang van meestal 19 mm voor de aanvoer en 38 mm voor de afvoer
 • RVS slangenklemmen. er vanuitgaand dat er reeds een vuilwatertank aan boord is waarop de afvoer kan worden aangesloten. 


Wettelijk verplicht op het Nederlands binnenwater is dus de opvang in een vuilwatertank. Op zee mag de inhoud overboord. Dus afhankelijk van uw vaargebied heeft u nog een huiddoorvoer met kogelkraan nodig voor de afvoer met daarop eventueel een Y-kraan om de slectie te maken waar de inhoud heen gaat.

Kiest u voor een vuilwatertank dan heeft die natuulijk ook weer z'n eigen opties nodig. Het monteren is een daarom per situatie verschillend.
Ook waneer u beluchters toepast is 1 ding is het zelfde: Niet alles kan door een scheepstoilet gespoeld worden en een beetje onderhouds-aandacht in het najaar houdt uw toilet in topconditie! Hiervoor is speciale toiletolie verkrijgbaar die de slangen en pakkingen soepel houdt.

Maak in de winter uw scheepstoilet vorst vrij! met het jusite middel. Standaard antivriesproducten vreten juist de pakkingen en rubbers van toiletten aan. Gebruik daarom speciale antivries voor uw scheepstoilet. Houdt er ook rekening mee dat bijvoorbeeld hygienische doekjes funest zijn voor een scheepstoilet. Deze doekjes vallen niet uitelkaar en verstoppen het toilet en vernielen de spoelpomp! Vaart u vaak met gasten dan voorkomt een bordje op het toilet met wat er niet ingegooid kan worden ongewenste storingen.

Heeft u nadere vragen over een Talamex Scheepstoilet? Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste scheepstoilet!