Met een stootrand voorkom je schade bij het aanleggen

Ontdek het belang van een stootrand aan de steiger om schade aan uw boot te voorkomen, bij Nautic Gear zijn ze snel en scherp geprijsd te bestellen! Want wanneer u lekker heeft gevaren wilt u uw boot veilig kunnen aanmeren. Een stootrand op de steiger beschermt uw boot tegen beschadigingen. Bij Nautic Gear hebben we deze in verschillende formaten, van 25 tot wel 135 cm lang. Verder bieden we u speciale stootranden voor hoeken en pontons. Ook als uw boot een bepaalde periode vastligt aan de steiger is een stootrand onmisbaar. Door hevige wind of golven kan de boot namelijk tegen de steiger botsen. Met een stootrand voorkomt u schade!

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. PVC lijmset t.b.v. steigerstootrand onderdelen
  Normale prijs € 12,95 € 12,25
 2. RVS schroeven set t.b.v. steigerstootrand onderdelen, 100 stuks
  Normale prijs € 35,95 € 31,95
 3. Dockwheel 30 cm Wit met montagebeugel
  Normale prijs € 169,95 € 151,95
 4. Steigerstootrand D-eindstuk in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 17,95 Vanaf € 16,95
 5. Dockfender Wit of Navy
  Normale prijs € 89,95 € 77,95
 6. Dockfender Hoek
  Normale prijs € 67,95 € 59,95
 7. Steigerstootrand D-hoek in wit of navy, 4 stuks
  Normale prijs € 30,95 Vanaf € 28,95
 8. Multi Fender
  Normale prijs € 47,95 € 42,95
 9. Multistripfender 60x7x6cm
  Normale prijs € 31,95 € 28,95
 10. Steigerstootrand P-premium hoekstuk, wit of navy
  Normale prijs € 44,95 Vanaf € 41,95
 11. Steigerstootrand P-hoek in wit of navy, 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 Vanaf € 18,95
 12. Pontonfender in Wit of Navy
  Normale prijs € 33,95 Vanaf € 30,95
 13. Steigerfender Hoek
  Normale prijs € 22,95 € 19,90
 14. Steigerfender Mini 25x10x7 Cm
  Normale prijs € 7,95 € 6,25
 15. Rechte steigerfender 50x10x7 cm
  Normale prijs € 22,95 € 18,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Voorkom beschadiging aan uw boot met een stootrand

Bij Nautic Gear vindt u de stootrand voor uw boot in verschillende neutrale kleuren zoals blauw, wit en zwart. We hebben een multi stootrand die u naast op de steiger ook kunt monteren aan een paal. Heeft u geen vaste steiger, maar wilt u wél graag uw boot beschermen tegen beschadiging? Kijk dan eens bij onze Stootwillen. Strootranden en fenders voor uw boot zijn opblaasbaar.

Stootrand van kunststof

Kies voor de duurzaamheid van een kunststof stootrand. De stootranden van Majoni gaan bij goed onderhoud maar liefst veertig jaar mee. Als ze vies zijn, kunt u ze makkelijk schoonmaken met water en zeep. Het voordeel van een kunststof stootrand is dat dit materiaal bestand is tegen water, zonlicht en gemakkelijk schoon te maken is. Het monteren van de rand doet u eenvoudig met een paar schroeven. Het ventiel in de stootrand zorgt ervoor dat u deze gemakkelijk kunt opblazen met een compressor.

Stootrand van rubber

Naast dat er stootranden van kunststof bij Nautic Gear verkrijgbaar zijn, hebben we ze ook van rubber. Deze duurzame rubberen stootranden zijn ontworpen om schokken en stoten op te vangen, waardoor krassen en deuken worden voorkomen en de boot wordt beschermd tegen schade door harde bonken tijdens het deinen tegen de steiger wanneer er schepen voorbij varen of tijdens harde wind en een hoge golfslag.

Stootrand voordelig bij Nautic Gear kopen

Wees zuinig op uw boot en kies ervoor een voordelige stootrand te kopen bij Nautic Gear. Wij bieden u een ruim assortiment Dekuitrusting met alles wat u nodig heeft aan boord. Heeft u nog vragen over de stootranden? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We staan graag voor u klaar met passend advies. Een stootrand kopen doet u bij Nautic Gear, wij zorgen voor een snelle levering!

Hoe kan ik de juiste maat stootrand kiezen voor mijn boot?

Het kiezen van de juiste maat stootrand voor uw boot is essentieel om de nodige bescherming te bieden. Om dit te doen, dient u eerst de lengte van uw boot van boeg tot achtersteven meten. Dit is een cruciale eerste stap, omdat de lengte van de boot een belangrijke factor is bij het bepalen van de lengte en het aantal stootranden dat u nodig heeft. Vervolgens moet u rekening houden met de diameter van de romp en de hoogte van de zijkanten van uw boot. Een goede vuistregel is om een stootrand te kiezen met een diameter die past bij de diameter van de romp en een hoogte die de zijkanten van uw boot goed bedekt. Mocht u verder nog vragen of advies nodig hebben, dan kunt u altijd terecht bij het deskundige team van de online watersportwinkel Nautic Gear!